dilluns, 28 d’abril del 2008

Torna el martell uniformitzador de l'estat espanyol

Després d'una nit de poca son i molts quilòmetres acumulats després d'un Dissabte d'emocions fortes havent travessat part dels Països Catalans en menys de 24 hores, em desperto i encenc l'ordinador per veure el ressò mediàtic de la mobilització d'ahir a Alacant.
Vagi per davant que el que ahir vaig veure/viure serà difícil d'esborrar. Tant per l'accidentat desplaçament (amb les 3 hores aturats a la via a prop de Xàtiva incloses) com per la contundència de la imatge que encara conservo a la retina: 20.000 persones desfilant a la capital del sud en una de les manis més animades que recordo. Les sensacions acumulades durant el trajecte de les escales de l'estació de tren fins el bloc dels Maulets i companyia (el darrer) juntament amb tot el que vam compartir amb aquelles i aquells amb qui ens vam creuar, conformen un còctel explosiu d'energia i empenta difícil de superar.
Però retornem a l'inici, i és que regirant internet en busca de referències als actes d'ahir la incredulitat i la indignació m'envaeixen. Torna a ser l'Audiència Nacional, torna a ser aquest estat espanyol que ens ven democràcia, diàleg i llibertat però que regala repressió, control i hipocresia a cabassos. Després de l'exhibició de poder realitzada a Euskadi amb sumaris com el 18/98 en què criminalitzen idees amb el pretext del conflicte armat que es viu allà, les mires totalitàries uniformitzadores de l'Estat es dirigeixen a l'emergent moviment castellanista.
I em centro en buscar informació al respecte, oblidant el ressò mediàtic del succeït ahir a l'Alacantí. Resulta que basant-se en la participació de diversos membres de l'esquerra abertzale en algunes xerrades convocades per Izquierda Castellana, el sindicat falangista "Manos Limpias" ha demanat la il·legalització d'aquesta organització i l'Audiència Nacional ha admès a tràmit la demanda, establint un perillós precedent. A partir d'aquí, la maquinària per posar a caldo a tot aquell que no accepti l'estat de la qüestió ja està llesta. I que ningú em parli de la separació de poders i de que la culpa no la té el govern, que l'Audiència Nacional s'empara en una llei de partits aprovada a l'hemicicle amb el suport de PP, PSOE, CiU, CC i PA i que ningú s'atreveix a qüestionar massa.
L'apartheid polític continua a l'Estat Espanyol. Comença a estendre's...i veurem fins on arriba.
Incredulitat i ràbia. Sembla impossible que això estigui passant així, i és que ens hauria de fer reflexionar a tots i totes quina mena de polítics són els que estableixen les lleis que ens afecten si donen peu a accions judicials com aquesta. Que un sindicat falangista actuï d'aquesta manera no sorprèn. El que sorprèn és que l'estat esdevingui el seu principal aliat amb les seves lleis totalitàries.

Reflexionem-hi, si us plau.

3 comentaris:

Paco ha dit...

Ei Pablo, gràcies per la felicitació. La veritat és que sí, havia sentit parlar de tu, però no et situava físicament. Un plaer, tot i que el meu estat no era el d'una persona serena (jjeeje, l'alcohol és el que té). Ens veiem quan vingues de visita.

Una abrçada des del sud dels Països.

PD. ens llegim.

Anònim ha dit...

Que bé que parles.
Quines idees tan be expressades.
Quanta raó, inqüestionable.

Sort tenen els Països Catalans de tenir-te!

Si Guifré el Pilós i Jaume I aixequessin el cap l'emprarien per besar-te els peus.

Visca els Països Catalans lliures! Uns, grans i lliures!

pablo ha dit...

ai guisadín, guisadín...
et teu tuf a ecologista de debò dels del color lila i verd (i el blau dels Mossos) a tot arreu se sent de molts quilòmetres enllà.

Ja t'he dit que Españñia et retrà un homenatge com a bon defensor de la seva santa i sagrada unitat.

Viva Azaña!
Viva España!


au!