dilluns, 21 d’abril del 2008

Galeano "live"

Arribo de la feina i un cop descarregat el correu ho descobreixo. En un parell d'hores, Eduardo Galeano fa la presentació a Europa del seu darrer llibre. No m'ho penso dues vegades, tinc la tarda sense cap compromís i aprofitaré per veure d'a prop i escoltar en directe un dels escriptors que més admiro, un autèntic referent.
L'Oriol s'apunta a venir i l'Elena està avisada, no dubto que mirarà de muntar-s'ho i apropar-se. En un cop de metro ens plantem a l'auditori de la Pompeu Fabra, per allà el carrer Balmes. Encara queda una hora per a que comenci tot plegat i ja hi ha una mica de cua. Agafem lloc i aprofito per comprar un exemplar d'"Espejos. Una historia casi universal". Ja hi ha ganes de llegir-lo. En 10 minuts la cua ja és enorme i un cop obren les portes, la sala s'omple a vessar de cop. Entrem bé i podem triar lloc. A l'entrada ja hi ha gent que es queda fora, sembla que habiliten una aula per seguir la presentació amb vídeo.
Al cap d'una estona apareix l'uruguaià per la sala. Tothom s'alça i l'aplaudeix, tot plegat ben particular. Deu ser que no domino això de les presentacions literàries!
A partir d'aquí, després d'una brevíssima introducció del responsable de l'editorial, 45 minuts de genialitat. Un vessament constant d'idees, de denúncies i reflexions entrelligades com pocs saben fer.
Avui he tingut la sensació que estava davant d'un geni.

Objetos perdidos
El siglo veinte, que nació anunciando paz y justicia, murió bañado en sangre y dejó un mundo mucho más injusto que el que había encontrado.
El siglo veintiuno, que también nació anunciando paz y justicia, está siguiendo los pasos del siglo anterior.
Allá en mi infancia, yo estaba convencido de que a la luna iba a parar todo lo que en la tierra se perdía.
Sin embargo, los astronautas no han encontrado sueños peligrosos, ni promesas traicionadas, ni esperanzas rotas.
Si no están en la luna, ¿dónde están?
¿Será que en la tierra no se perdieron?
¿Será que en la tierra se escondieron?

i el vídeo que he gravat d'allà, pareu les orelles!!

2 comentaris:

e. ha dit...

a la terra ens esperen

sònia ha dit...

Em tranquil·litza saber que hi havia tanta gent a la presentació... segur que avui hi ha gent amb els ulls més oberts i la consciècia una mica més desperta!

Quina sort haver pogut tenir al mestre tan aprop...
i merci per acostar-nos-hi per uns minuts!!

Quines ganes de tenir el llibre!!