diumenge, 2 de març del 2008

cròniques de Diumenge

Les imatges de la tele ho deixaven ben clar. Els falangistes (amb banderes pre-constitucionals) i cridant lemes prou contundents enmig de Donostia custodiats per la policia. La concentració de protesta convocada per l'esquerra abertzale, reprimida durament per l'Ertzaintza.

El mateix escenari es repeteix al popular barri madrileny de Lavapiés, però el de Donosti té més collons. L'esquerra independentista il·legalitzada, representants i militància a la presó, actes i mobilitzacions prohibides, diaris clausurats per ordre judicial, tortures a les presons, etc. I se'ls hi planten 50 feixistes enmig de la ciutat amb la policia custodiant-los.

Per no parlar de l'assassí d'en Guillem Agulló presentant-se a les eleccions al seu poble al País Valencià 15 anys després.

Com deia un avi amic meu: "O tots moros, o tots cristians".

Llegiu aquí la notícia del Diario Vasco, i gaudiu de les declaracions dels feixistes.

Com resava el lema de la gran 21a Calçotada Popular de Sants avui...

Il·legalitzem Espanya!

2 comentaris:

JFC ha dit...

l'esquerra abertzale questiona el sistema, cosa que no fan els falangistes.. potser perquè és una continuació maquillada del que ja hi havia abans.. ( em sonen massa cares.. fins hi tot record algun amb corona jurant fidelitats).. de la que ells només voldríen alguns retocs.
L'enèmic del sistema no és la falange.. com es veu amb la repressió que pateixen uns i la impunitat amb la que actuen altres. L'esquerra abertzale planteja un altra cosa, que va de debó, planteja el dret a decidir i l'anhel d'un estat basc independent.. La democràcia a l'espanyola conserva massa tics autoritàris i que excedeixen els límits de la carta dels drets humans i les més bàsiques normes de sentit comú. ilegalitzar idees,partits polítics i reprimir independentistes és un bagatges trist per a un estat que ell mateix s'intenta enganyar diguent que és democràtic..

Anònim ha dit...

Realment insultant que s'omplin la boca de llibertats i després hi hagi casos com aquests!

Llibertats per a qui? Per als seus...
Després de 33 anys podem dir que el dictador va morir, però que el franquisme segueix ben viu... i sembla que al govern ja li està bé!


Il·legalitzem-la....ho podriem fer amb les seves pròpies lleis!