divendres, 28 de març del 2008

FreeMumia!

Gran notícia la que llegeixo referent al pres polític nord-americà Mumia Abu-Jamal. L'home, antic militant del Black Panthers Party (l'organització revolucionària que lluitava als anys 60 pels drets de la població negra), està condemnat a mort des de l'any 1982 acusat de l'assassinat d'un policia de Filadèlfia.
De fa uns anys, s'ha generat un moviment prou potent arreu per denunciar que el judici que rebé Mumia no va ser just, salvar-lo de la pena de mort i condemnar els abusos policials contra la comunitat negra. Hi ha qui denuncia que hi havia cert interès en escarmentar-lo per la seva militància política, i és que en altres casos, persones tancades durant 30 anys a la presó han estat alliberades després de demostrar que l'FBI havia amagat proves exculpatòries.
Així, Abu-Jamal, que escriu des del corredor de la mort, s'ha convertit en una figura de referència pels moviments d'esquerra internacionals.

Ara, la seva pena de mort ha estat anul·lada per irregularitats en el judici de l'any 1982.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Això sí que és una bona noticia

Unknown ha dit...

Quantes lluites, quantes hores, dies i anys -de nord a sud, d'est a oest- invertits en aconseguir aquesta petita victòria.

Me n'alegro!