dijous, 28 de febrer del 2008

Incredulitat i esperança

Llegeixo a Vilaweb la notícia de bon matí i al·lucino. A la nit, l'amic Jordi de Formentera tot indignat, em passa enllaços referents al cas i aprofita per deixar clara la seva postura en termes lingüístics.

Un noi de Maó i la seva mare, van ser denunciats (i en dos dies, absolts) per dirigir-se en català a dos agents de la Policia Nacional. Sembla totalment increíble, però desgraciadament és cert (veure notícia).

No cal ni fer comentaris, la notícia parla per si sola...aquí podríem citar el gran Ovidi Montllor i allò que va dir de: "Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s'escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no els agrada que es parle, s'escriga o es pense".

I ja que hi som, aprofitaré per lloar des d'aquest modest espai entitats com la Comissió de Festes de Santa Maria (de Formentera) i la feina que fan, al peu del canó, mostrant desacomplexadament la seva llengua i la seva cultura. Recomano visitar-los pels volts del 5 d'Agost!

I visca Formentera!

2 comentaris:

JFC ha dit...

Company, moltes gràcies per la lloança, pel que sembla en aquest món i com be tu saps i combateixes, la injustícia està a l'ordre del dia. Sembla mentida que per ser tal com ets.. català, hagis d'estar donant explicacions sempre, fa temps que m'he cansat de donar explicacions i com tu amb humilitat intent passar a l'acció. Una abraçada el que fas és gran!

Anònim ha dit...

Recordo quan sortiem els diumenges, amb els meus pares, a voltar la nostra terra, allà pels anys seixanta, com s'alegraven de veure qualsevol mostra de catalanitat: un rètol en català en una botiga, les quatre barres a l'entrada d'un càmping, sentir una sardana en un lloc públic... Fa la sensació que estem tornant a aquella època; de vegades m'estranyo de sentir parlar en català en segons quins àmbits i després penso: "Si això és el que hauria de ser normal". Però no ho és. Malauradament l'us del castellà a tothora està esdevenint la normalitat. D'aquí a 8 dies... eleccions. :(