divendres, 21 de març del 2008

Fent La Murga!!!

Avui, en el meu exili a l'Empordà, pensava en les Pioneres de l'Agrupament, que aquests dies participen en un projecte que, almenys per mi, és de lo milloret que podem trobar avui en dia. Tant en el que respecta a la formació dels i les joves que hi participen, com pel que fa a la capacitat d'incidir en el problema. Posar 40 joves de 15 a 17 anys a treballar per millorar vivendes desafavorides de Ciutat Vella i convidar-los a reflexionar al respecte...em sembla immillorable.
Des d'aquí el meu petit homenatge al projecte i als participants d'enguany, algun any haurem de participar-hi!

Us deixo la nota de premsa que han fet i així teniu més informació al respecte:

Prop de 40 joves de tres agrupaments col·laboraran aquesta Setmana Santa en el projecte de cooperació per al desenvolupament d'Escoltes Catalans en el marc de l'anomenat Quart Món.

Del 19 al 24 de març, com cada primavera, Escoltes Catalans realitza el projecte de cooperació per al desenvolupament La Murga, consistent en la rehabilitació de pisos de famílies amb pocs recursos del Barri Gòtic de Barcelona i en l'intercanvi que genera la convivència entre els escoltes participants i el veïnat. Aquest 2008 els agrupaments que hi participaran seran l'AE Pere Rosselló, l'AE Intayllú i l'AE El Pi de les Corts.

La Murga, pel dret a un habitatge digne, és un projecte d'aprenentatge i servei que porta dotze anys realitzant-se, on joves de diferents procedències conviuen durant uns dies amb col·lectius desafavorits mentre realitzen tasques de rehabilitació en els seus domicilis. És una convivència basada en el respecte mutu, les responsabilitats compartides, la igualtat d'oportunitats i la no discriminació.

El projecte s'estableix entorn dos eixos principals: la inclusió social i la defensa dels drets humans. És per aquest motiu que l'objectiu principal del projecte és donar suport als Serveis Socials del Barri Gòtic , Districte de Ciutat Vella, amb una iniciativa que pretén sensibilitzar la societat pel que fa al fenomen de la pobresa i de l'exclusió dels diferents col·lectius afectats. I el mitjà que utilitza La Murga per arribar a aconseguir aquest objectiu és la participació en la millora de les condicions d'habitabilitat dels pisos de la població de Ciutat Vella que no disposa de recursos suficients per realitzar les millores.

La finalitat del projecte va més enllà d’incidir positivament en la millora concreta de les condicions de vida de les persones que viuen en els pisos que es rehabiliten. És tracta, també, de generar una actitud crítica als i les joves participants sobre les condicions de vida de molta gent que viu en els barris més degradats de les nostres ciutats, amb la intenció de desemmascarar tots els mecanismes negatius que generen la problemàtica.

Els destinataris de les rehabilitacions són escollits pels assistents socials del barri, d'acord amb la situació socio-econòmica i anímica dels usuaris dels serveis socials. Així, es pensa en persones que, d'una banda, visquin en un espai necessitat de rehabilitació i, de l'altra, a qui el contacte amb els joves participants pugui ser beneficiós, en el sentit de millora del seu estat anímic, que en molts dels casos és el seu principal problema. A partir d'aquest criteri s'estableix l'ordre de prioritat de les actuacions i s'acorda el compromís de treballar conjuntament amb els joves.

I si voleu més info...




1 comentari:

Manu ha dit...

jaja

n'hi ha que ja la hem fet!!