dilluns, 25 de febrer del 2008

avui més barri que ahir!

Avui afirmo sense complexes ni vergonyes que les Corts és una mica més barri que ahir. La IV Calçotada Popular de les Corts ja és història, deixant a la memòria col·lectiva un munt de moments i sensacions positives viscudes al Parc de les Infantes. La feina i els maldecaps previs han quedat totalment esborrats per la complicitat creada entre tots i totes les que estàvem mirant de fer rutllar l'acte. Després d'una primera edició prohibida sense justificació i hipòcritament pel nostre estimat Ajuntament, podem dir que anem consolidant el tema dins el calendari no-escrit d'activitats del barri, ja que l'augment de gent que ha vingut a dinar amb nosaltres és bastant notable, arribant a servir en aquesta ocasió menjar per a unes 250 persones.

Imprescindible és també que hi hagin actes com aquest als carrers, i és que mentre segueixi havent gent amb ganes de possibilitar espais de trobada i interacció com el d'ahir, podem parar tranquils. El simple fet de tenir ganes de sortir al carrer, autoorganitzar-se amb el del costat i impulsar projectes comuns ja és prou important, però que a més, es plantegi organitzar una calçotada i impulsar al seu voltant una sèrie d'activitats per recuperar jocs i cançons tradicionals del país encara és més important.
D'aquestes activitats paral·leles de què parlava, imprescindibles en tota "calçotada popular urbana", m'agradaria destacar 3:

D'entrada, la més matinera i destinada al públic més petit, el tradicional joc de trencar l'olla, amb un alt índex de participació i recordant al poble que més enllà de playstation i televisions, en la nostra història recent hi ha exemples claríssims de com passar-ho bé sense necessitat d'electricitat ni pantalles.
En segon lloc els Ensaladilla So Insistent, que a cop de nyacra, glosa i garrotins (entre altres estils), van mostrar a la gent de què va això de la cançó improvitzada.
I ja per acabar, el II Campionat de Bitlles Catalanes. En aquesta edició el nivell del campionat ha estat molt més alt, i és que el nivell acostuma a ser inversament proporcional al consum d'alcohol de la gent, i aquest any vam fer curt. Un altre joc tradicional recuperat i una nova edició (la de l'any que ve) que ja ve farcida de reptes personals i promeses d'entrenament de dubtosa fiabilitat.

En fi, que avui el barri és una mica més nostre que ahir, poc a poc anem recuperant el barri per a les persones. No volem un barri mort del que només se'n parli per la comissaria dels Mossos, el Corte Inglés, l'Illa o el camp del Barça i els seus faraònics projectes.

jugant a trencar l'olla...

el disputat Campionat de Bitlles Catalanes

els Ensaladilla So Insistent (mireu aquest vídeo!)

Les tres fotos són d'allà on podeu trobar més informació i videos de la Calçotada...de lescorts.cc!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Per unes 250 i finalment vam fer curt.
La cosa em sembla que es pot descriure en una paraula: EXIT!

Anna ha dit...

Realment tot i que el dia feia perillar una mica la Calçotada al final va anar bé que no fes ni sol ni pluja no? Com si el temps hi posés una mica de la seva banda.

Felicitats a tots i totes els organitzadors!!!

JFC ha dit...

Ei enhorabona company! l'any passat hi vaig ser i ara he passat enveja del teu relat! continuau amb la tasca engrescadora que feis, i esper vorer-nos ben aviat!.. i alerta amb que dius del barça...
Jordi F, abraçades company

Comandant Joan Baptista Basset ha dit...

Les Corts viu i combatiu!

Any rere any ens superem i ho fem més bé.

Cortsencs i cortsenques que prenem el carrer per viure una tradició ben nostrada de la cultura catalana.

I el que ens falta per fer!

Pablo, això no hi ha qui ho aturi!