dimecres, 27 de febrer del 2008

va de cartells...

Divendres passat encartellàvem els voltants del Mercat, informant a la gent de la Calçotada que anàvem a fer Diumenge. Cel·lo en una mà i un feix de cartells a l'altra (la cola a les 11 del matí és una mica massa). Estàvem en plena feina quan l'home de la cafeteria de la cantonada ens avisà que el dia abans havia passat una patrulla de la Guàrdia Urbana prenent nota d'aquells que havien penjat cartells per a multar-los. Cartells tots ells enganxats amb cinta adhesiva i en qualsevol lloc, reacció lògica a la manca total de plafons o espais reservats per a informar d'activitats vàries. La història està plena de multes a gent diversa de col·lectius del barri per encartellar.

Però des de dimecres de la setmana passada, el barri està ple d'una mena de plafons de cartró amb el logotip de l'Ajuntament. S'han passat uns dies buits, però des d'abans d'ahir que ja són ben plens de cartells amb els eslògans i els caretos dels polítics de torn. En aquest cas la Urbana no passa a prendre les dades, en aquest cas la Urbana no multa l'encartellador, en aquest cas, l'Ajuntament crea especialment per l'ocasió l'espai per a enganxar el cartell ben enganxat i a la vista de tots i totes.

No tenen prou amb omplir-nos la bústia amb les seves falses promeses i mentides, no en tenen prou amb bombardejar-nos a la tele, a la ràdio i a la premsa. També han de demostrar que durant la campanya, ells poden fer allò pel que les seves policies ens multen en el dia a dia del barri.

Ja n'hi ha prou!

4 comentaris:

e. ha dit...

són "espais habilitats" ;)

abans hi havia els pirulos. a carles III amb travessera n'hi havia un, sense anar més lluny.

tot i que estaven una deixats, i s'hi amuntegaven molts cartells que al final no feien el seu servei (ans al contari).

jo pitjor que això, trobo les mampàres d'autobusos farcides d'anuncis. ja sé que tots els anuncis són de pago (de polítics o d'empreses), però mira, em toquen més la moral. sobretot un tipus que hi ha per la diagonal, que agafen les mampares i les buiden per tal de penjar-hi uns pantalons del mango, i estan il·luminats allà al mig.

no hi veurem pas un foulard, no...

Anònim ha dit...

Ara fa justament un any, nosaltres erem multats amb 600 eurus per encartellar, precisament fora dels llocs autoritzats!
Després d'un episodi força surrealista amb la Guardia civil i la policia local... les seves complicitats, el robatori dels nostres cartells i un llarg etcetera d'irregularitats, sobretot perque al nostre poble pots trobar cartells de tota mena penjats per tot arreu....encara ara!

Potser els nostres cartells els desagradaven especialment...

JG ha dit...

L'agitació legal: 10 dies a l'any i només pels escollits... i així anem fent, col·leccionant denuncies i indignació

Esteve ha dit...

ep, que hi ha politics que fem bona cara... apa a cuidar-se i a seguir lluitant. un altre a qui també li van caurà 300€ per penjar una pancarta!