dimarts, 8 de gener del 2008

se'ns pixen a sobre i diuen que plou!


Increíble notícia la que vaig sentir ahir al migdia a la televisió...explicaven que el detingut Igor Portu es trobava ingressat a la UCI amb algunes costelles trencades i amb un pulmó foradat per haver-se, suposadament, autolesionat mentre es resistia a entrar al cotxe patrulla de la policia. Que algú m'expliqui com algú pot fer-se això amb la dificultat extra d'estar, en principi, emmanillat.

Fa un parell de setmanes, cinc dies després de la detenció d'un altre jove basc, sortia a la llum pública el relat d'aquests cinc dies d'incomunicació legal, els que empara la llei antiterrorista. El podeu trobar aquí.

Fins i tot Amnistia Internacional ho denuncia, dient concretament això:

"Las autoridades españolas deben dejar de negar la existencia de tortura y otros malos tratos a manos de agentes de policía –ha señalado Rachel Taylor, investigadora de Amnistía Internacional sobre España–. La falta de voluntad política para abordar el problema ha dado lugar a nuevas violaciones de derechos humanos.”

En el informe España: Sal en la herida: La impunidad efectiva de agentes de policía en casos de tortura y otros malos tratos, Amnistía Internacional pone de relieve casos de personas que han recibido golpes, patadas, puñetazos e insultos de agentes de policía, incluso estando esposadas, y tanto en la calle como bajo custodia policial.

"Mientras el gobierno no tome medidas efectivas para investigar las denuncias y llevar ante la justicia a los responsables de tortura y otros malos tratos, los agentes de policía estarán por encima de ley y seguirá extendiéndose el clima de impunidad”, ha afirmado Rachel Taylor.

I aquí estem mirant cap un altre cantó, pensant en què comprarem a les rebaixes o en si jugarà o no en Ronaldinho demà contra el Sevilla. Mentrestant, sobren els exemples: Torà, Sabadell, Gràcia, la comissaria de les Corts, Roquetas...diferents poblacions però sempre el mateix fet!

Com a mínim tinguem un mínim de dignitat i destriem el pixum de la pluja.

4 comentaris:

brufus ha dit...

Doncs jo no entenc les manifestacions, concentracions, de gent amb rètols: la policia tortura, gobierno asesino, les trobo molt frívoles per part d'alguna gent.
Crec que seria sa anar a aquestes concentracions amb dues campartes, una a cada ma. ETA mata en una, la policia tortura en l'altre.

Està clar que la policia no ha de torturar, que va en contrar dels principis filosòfics d'un cos de seguretat agredir a hom fins deixar-lo amb un bri de vida, però tampoc es pot oblidar els morts d'hipercor, urbanus, polítics i algun que altre civil.

ETA pot ser, o és, víctima d'abusos policials, però en termes generals ells no són les víctimes.

Per tant, dic:
ETA mata, la policia tortura.

pablo ha dit...

crec que el que és frívol és barrejar temes aquí.

el fet que la policia torturi no té relació amb que ETA mati, i si no, consulta-ho als joves de Torà torturats pels Mossos o als joves de Gràcia entre d'altres (o és que et vestiràs de Garzón i començaràs a vincular a tot quisqui amb l'entorn abertzale?) ;)

vull dir, que quan toqui parlar d'ETA i els seus assassinats ja ho farem, però aquí la qüestió no era aquesta!

au...
(si los reyes de Españñña supieeeeran...) canta! ;)

brufus ha dit...

ais... ja m'has dit frívol i garzonista.

jo no crec que sigui frívol, condemno tant com tu, els abusos policials, simplement dic que tractar als membre d'ETA com a simples víctimes innocents...Què vols que et digui...

Et convido doncs a parlar d'ETA, les seves glòries, i els seus assassinats.

au...
[...](cantarian todos juntos, libertad libertad libertad)

JFC ha dit...

Bones Pablo, ja veig que aquest post potser no és l'indret més apropiat, però com és el darrer.. només saludar-te i dessitjar-te bon any nou i segueix escrivint que sempre tractes temes molt acertadament des del meu punt de vista, una abraçada company