dilluns, 21 de gener del 2008

Gaza

M'he aquest matí i mentre esmorzava alguna cosa a la cuina, les notícies parlaven de la situació a Gaza. La població viu aïllada, enmig d'un bloqueig israelià que no permet que entri res a la franja. Ni menjar, ni gasolina, ni res de res. Per acabar-ho d'arreglar, els han tallat la llum i l'aigua i els han tirat unes quantes bombes, no fos cas que estiguessin massa tranquils. I la llum que hi havia era la dels càmeres de televisió, tot ben paradoxal en una zona a les fosques.
I tot plegat comença a acostar-se a la catàstrofe humanitària, però tot el món es queda de braços plegats. Tothom estarà tot el dia ocupat amb les seves tasques i tornarà a Gaza (els minuts que ens dictin a la tele) a l'hora de dinar i a l'hora de sopar.
I ningú hi fa res, i Israel diu que ho aturarà quan Hamàs plegui veles a la zona, i la comunitat internacional no fa res, còmplice d'una situació que em deixa perplex.
I tot plegat m'indigna, tot plegat em fa fàstic.
I la setmana passada es feia la gran Aliança de Civilitzacions, i existeix l'ONU però és impossible creure en res similar engegant la televisió aquest matí i és que la careta que porten tots plegats cada cop té menys punts de subjecció, cada cop és més a prop de caure.

Vergonya!

2 comentaris:

maria freixas ha dit...

bones company!! bé si veus el comentari, dir-te que el dissabte 16 de febrer hi haurà xerrada a la casa palestina de gràcia sobre la situaió de gaza a càrrec d'uns companys de la xarxa d'enllaç amb palestina que hi van estar just quan s'ha desenllaçat totes les conseqüències del bloqueig que fa anys que dura i que avui altra vegada tot empitjora.... i si vols saber que ens diuen els palestins de gaza avui hem penjat una carta des d'allà a palestina.cat.

hurria falestin
llibertat!!!

pablo ha dit...

m'ho apunto a l'agenda!!

...i enllaço el palestina.cat, que no el coneixia!

gràcies!!