dimarts, 23 d’octubre del 2007

una de racistes...els del carrer i els legisladors.

Aquest matí, passant per davant dels dos exemplars d'El Periódico que cada dia hi ha sobre el taulell de l'entrada de l'escola, una barreja d'incredulitat, sorpresa i ràbia m'ha envaït quan, a la part superior de la portada he llegit el següent titular: "Detingut un noi que va pegar a una menor per ser equatoriana" i que fa referència a aquesta notícia.
El cas és que m'he apropat al diari i fullejant he llegit de què es tractava.
Deixant de banda la indignació que m'ha provocat, a l'arribar a casa he comprovat que l'agressor tornava a estar en llibertat a l'espera de judici, i tot plegat m'ha portat a comparar aquest cas amb els de la crema de retrats del rei (per posar-ne un a l'atzar).
Vagi per davant que no em posaré a clamar al cel per la diferència de tracte...pel fet que uns estan anant a l'Audiència Nacional a Madrid i l'altre no...i per tot el tractament mediàtic que es dóna a un i altre cas, no faré això.
Simplement em limitaré a apuntar el que diu el Codi Penal al respecte:

Un cas d'injúries al rei en exercici de les seves funcions (art,490), comporten presó de 6 mesos a 2 anys si és greu (ben ambigu el tema...) i multa de 6 a 12 mesos si no ho és. Si sortim d'aquests supòsits, comporta multa de 4 a 20 mesos.

En canvi, (art. 147)un cas de "lesions sense tractament mèdic", va de 3 a 6 mesos de presó, o bé en un cas "amb tractament mèdic o psicològic), la pena és de 6 mesos a 3 anys de presó.

Crec que el tema parla per si sol...quina mena de codi penal és aquest?

3 comentaris:

JFC ha dit...

Si, Pablo si.. parla per si sol.. Ara que estic a la Provença l'altre dia entre clase i clase explicava als companys de França el cas de la crema de fotos del Rei com a motiu de protesta contra la Monarquia i les penes de presó en cas de d'injuries al Rei. I els hi comparava amb les penes que has de complir en cas d'agresions sexuals i maltractaments a les dones... realment molt tris..
A França que malgrat tot és una República alucinaven amb el que els hi deia.. realment no entenien que això pogués passar... Europa comença als Pirineus..

eva ha dit...

Tens tota la raó.

Anònim ha dit...

Malgrat el que diguin, hi ha moltes raons per lluitar.

I dic lluitar perquè és la millor acció davant d'aquesta xacra que és el racisme.

Hi ha molts noms que em passem pel cap... però el més indicat és feixisme. Vivim en un estat feixista.

Picatatxes ja ho saps, a les coses pel seu nom.