diumenge, 21 d’octubre del 2007

Aturem la demanda! Can Vies és del barri!

Ahir vam tornar a sortir al carrer, al barri del costat, per defensar un espai més que necessari a la nostra ciutat, el Centre Social Okupat i Autogestionat Can Vies.

Resulta que TMB ha interposat una demanda contra el centre, per a convocar el judici i després, amb la sentència clara ja t'entrada...procedir al desallotjament que servirà per ampliar l'estació de Mercat Nou, ampliació emmarcada dins de tot el pla urbanístic tramat amb l'Ajuntament de Barcelona per reurbanitzar tota la zona (AVE, Calaix de les vies...).

La qüestió és que en aquesta ocasió, un sector bastant ampli de l'entramat associatiu del barri ha sortit en defensa del projecte...i unes quantes entitats han demanat l'aturada de la demanda. El cas és que el judici ja s'ha convocat un parell de cops...i un parell de cops que s'ha suspès, però calia tornar a sortir al carrer per a deixar ben clar a aquells qui governen què en pensem de les seves polítiques d'habitatge, de les de cultura i de les socials.

A Can Vies l'Ajuntament no hi intervé per res, les decisions es prenen de forma assembleària, s'autogestiona a partir de les pròpies activitats que genera...i implica un munt de gent que hi connecta per totes aquestes raons. I això als polítics d'avui els incomoda. Que els ciutadans s'autoorganitzin i impulsin iniciatives que a més, comptin amb molt suport popular...els fa patir.

I ahir es tractava d'això, es tractava de sumar-se als membres de l'assemblea del centre social...als membres de totes les entitats que hi han donat suport a nivell judicial (Colla Bastonera, Assemblea de Joves, La Burxa...entre d'altres) i com a ciutadans defensar un model determinat de fer política social...cultural...d'habitatge...de fer política en majúscules i en tota l'extensió de la paraula.

Hi vaig trobar a faltar gent, sempre he pensat que si tota la gent que hi passa de festa, a alguna xerrada o a qualsevol activitat anés a la manifestació...el miler de persones d'ahir es veuria multiplicat de manera espectacular, però s'ha de dir que va ser una manifestació molt treballada...festiva...alegre...i combativa. Ho va tenir tot...i aquí us en deixo algunes mostres!



L'inici de la mani amb actuació de la Colla Bastonera de Sants

La capçalera de la marxa

Pintada a un solar de la carretera de Sants


En fi...com es cantava ahir a la mani:
BARCELONA NETA! POLÍTICS A LA MERDA!

3 comentaris:

Jordi Borràs ha dit...

Senyor Pablo!!!

Quant de temps! el món de la blocosfera és com un mocador...

ens llegim!!!

Salut!

Flametes ha dit...

No em puc creure que realment hi arribéssis i d'una peça!

pablo ha dit...

oh estimat flametes...ben bé d'una peça no hi vaig arribar...però el fet és que hi vam ser!
De camí a casa a les 8 del matí encara vaig tenir temps de comprar el diari del dia i l'esmorzar!

au...s'ha de convocar la reunió pendent, eh??

antipedralbes sempre!! ;)