dimarts, 27 de maig del 2008

Saó

Diu el diccionari que "saó" vol dir "estat de la terra, resultat d'una ploguda, que la fa particularment apta per a sembrar-hi i treballar-la", i també és el nom que els de La Gossa Sorda han triat pel seu nou disc.
Llegeixo a l'Enderrock (per cert, gran revista de música en català amb grans i variades propostes musicals al seu interior que tothom hauria de conèixer...) la resposta que donen els membres del grup al perquè d'aquesta denominació. Cito textualment, que val la pena: "La realitat oficial, la que es veu per la tele, només ens oferix sequera d'idees i desert cultural. L'alternativa a la sequera és la saó. Pensem que calen tempestes d'idees i rieres plenes de compromisos per ofegar totes les sequeres cròniques i tots els deserts que patim. Simplement volem fer la nostra humil aportació a aquesta saó."
I aquesta humil aportació ha resultat ser un tros de disc amb brillants aportacions externes com la col·laboració de Rodrigo de Pirat's Sound Sistema a Camals Mullats o els vents dels Obrint Pas al llarg de tot el disc, que donen un altre aire al so de La Gossa.