diumenge, 25 de novembre del 2007

un despropòsit casual més?

Llegia avui en diverses publicacions que els propietaris de les estacions d'esquí catalanes esperen que la temporada que començarà en unes setmanes trenqui la tendència a la baixa del nombre d'esquiadors de les darreres temporades.
Tot i aquest suposat descens, el que no disminueix sota cap concepte són les ànsies de construïr nous complexos enmig de la muntanya.

Em dol el nou resort de la vall Fosca, que el podríem resumir en 1 estació d'esquí, 1 camp de golf, 1 spa de 2.500 m., 1 zona village amb comerços i restaurants de 5.000 mts., un gran centre de convencions amb capacitat per a 1.000 persones, 2.400 places d'hotel i 900 vivendes, quasi res!

Quina lògica segueixen aquesta mena de projectes? De què serviran aquests serveis enmig de la Vall Fosca? Però per sort podem estar tranquils, aquest projecte tira endavant amb els ecologistes (de debò) al govern catalanista i d'esquerres...estem salvats! Què passaria si hi fossin els terratinents convergents? O bé passaria el mateix?

El més deplorable de la qüestió és que l'arrel del problema és la mateixa que al pla Castells, al barri de les Corts de Barcelona, la mateixa que al projecte de Muntanyans-2, a Torredembarra, la mateixa que al projecte del 4t cinturó i la Ronda del Vallès o la mateixa que a l'eix Vic-Olot.

En fi, tot plegat semblaria un despropòsit casual si no fos perquè algú s'està omplint les butxaques a costa de carregar-se pam a pam el territori...

5 comentaris:

Marc Arza ha dit...

Gent,

50 raons per anar a la manifestació de l’1D.

http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/11/50-raons-per-anar-la-manifestaci-de-l1d.html

Aquest dissabte 1 de desembre a les 17:00 tots a Plaça Catalunya!

Fins aviat,
Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Anònim ha dit...

Per desgràcia tot es mou a cop de talonari...

Tan hi fa de quin color siguin, quins siguin els seus ideals, o amb quins principis se n'omplin la boca....si al final tot queda en res quan els posen els diners al davant!

Ben trist!

Anònim ha dit...

Només, un altre exemple: la central hidroelèctrica de Mont-rebei..

http://www.ipcena.org/a.catala/campanyes/espais_montsec.php

La llista no s'acaba mai.

No et perdis aquest article:

http://www.elmundo.es/elmundodeporte/2007/11/12/masdeporte/1194894300.html

Jo hi era i res és cert.

Aixo s'està tornant irrespirable.

e. ha dit...

La Vall Fosca, Montrebei... no tenim perdó, ni vergonya, ni res!

Anònim ha dit...

Hola!
Realment és increïble el que es pretèn fer!! Ni tan sols les lleis del capitalisme justifiquen aquesta obra, tothom sap qe les pistes d'esquí catalanes necessiten subvencions per existir pq són deficitàries! què és això d'obrir-ne una altra i destrossar una altra vall! Només volia aclarir, que el responsable d'aquesta obra és el conseller de política territorial i obres públiques, en Joaquim Nadal, que quedi clar, pq sembla que aquest home estigui protegit pels mitjans de comunicació, tampoc ha sortit ni una vegada amb la crisi de rodalies!!! Ja sé que és més fàcil posar-se amb els petits o deixar-se endur per la manipulació general, però crec que és just atribuir les responsabilitats a qui li pertoca!
Vagi bé! Salut!