dijous, 15 de novembre del 2007

Crònica d'una sorpresa constant...

Diumenge al migdia mentre esperàvem el dinar a Setcases, em va caure a les mans l'exemplar del dia de La Vanguardia, que duia en portada el famós enfrontament entre el Rei Joan Carles i Hugo Chávez.

Sorprèn veure el tractament que en fan els mitjans de comunicació, deixant Hugo Chávez a l'alçada del betum i passant de puntetes per la lamentable actitud del monarca. Sorprèn d'entrada per la legitimitat que pugui tenir un o altre: un escollit pel poble en diversos sufragis...i l'altre imposat ja fa 32 anys pel dictador moribund. Estem d'acord que el president veneçolà té alguns punts obscurs (per dir-ho d'alguna manera), però sorprèn que se'l tracti així quan a Veneçuela treballa com treballa pels més desfavorits (amb el suport dels metges cubans, aportats pel monstruós Fidel Castro).

L'altre dia llegia al bloc d'en Ricard d'Olot que en Chávez ha arribat a un acord amb el govern de Londres per subministrar petroli més econòmic a la flota d'autobusos per facilitar l'accés a la mateixa dels aturats i les famílies de renda baixa a través de descomptes als bitllets. A més, sembla ser que el 2006 va arribar a un acord similar a Nova York per a subministrar petroli a les llars dels més desfavorits amb un 40% de descompte.

Sorprenent actitud la que adopten els mitjans silenciant aquestes mesures i desqualificant el personatge diàriament. De quin cantó estan? A quina mena d'interessos responen?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Esta clar no? Per a ells el Chavez és un "daemon"...

Anna ha dit...

Però si sempre estem amb el mateix, els mitjans de comunicació tenen les mans lligades quan es tracta de parlar de la familia reial, bé les mans lligades, els ulls tapats, la boca tapada, i les orelles sordes;)

Què hi vols fer? És d'aquelles coses que tothom sap, i que ningú vol dir, el que es pensa de veritat del Juanca i de la seva family.

Felip ha dit...

Els mitjans de comunicació tenen una funció molt clara: silenciar o fer semblar el dimoni tot allò que s'aparta mínimament dels interessos del sistema.

Sort que futurs periodistes, com jo, revolucionarem "el quart poder" xD

T'he afegit als enllaços també. Una abraçada d'un català del sud! ;)