dilluns, 19 de novembre del 2007

32 anys de mentides

Demà fa 32 anys que el dictador va morir a Madrid, deixant rere seu morts, prohibicions, repressió i exiliats. Des de l'any 1975 ens han muntat una teòrica transició envers la democràcia espanyola, ens han fet creure que els feixistes ja no són al poder deixant-nos votar cada 4 anys i amb la vigència d'una Constitució que té 29 anys però no es retoca.

Tot i així, sorprèn comprovar detallets com el següent: resulta que a 15 minuts de casa, al límit de Pedralbes i Sarrià, hi ha una residència d'estudiants anomenada "Muñoz Grandes", que tal com denunciava la Directa fa unes setmanes, era un militar falangista espanyol combatent a la Guerra del Marroc, la Guerra Civil i la 2a Guerra Mundial, combatent al front rus com a membre de la División Azul. A tall d'anècdota, estava involucrat en un suposat pla secret de Hitler per a enderrocar Franco i col·locar en el seu lloc algú més dur i més propens a les seves teories: el mateix Muñoz Grandes.

Aquest és un petit indicador de la situació que vivim, i és que cada cop resulta més difícil creure's l'anomenada transició quan es minimitzen assassinats a mans de l'extrema dreta, es jutgen a l'Audiència Nacional les cremades de fotos monàrquiques, es nega constantment una possible modificació de la carta magna espanyola, s'aprova una llei de memòria històrica que no és capaç de condemnar el règim feixista i assassí ni revocar cap dels judicis que aquest va fer i per acabar-ho d'adobar, el cap d'estat el va col·locar el mateix dictador (veure foto).

tot plegat ben lamentable, i encara hi ha gent que se'ls creu!

2 comentaris:

Pep ha dit...

SI ja és ben trist, ja !

A mi de vegades em venen ganes de marxar, anar ben lluny, però sé que si fa no fa a tot arreu hi ha alguna cosa a fer, i moltes coses a dir ...

Amb tot però descobreixo que o bé, hi ha molts hipòcrites, o bé n'hi ha molts que són uns covards.

El que més m'indigna és que a part dels que ja no tenen remei, velles mòmies encarcarades que no veuen més enllà del seu "gloriós" passat, n'hi hagi qui creixi sembrant aquesta retorçada moral. D'on ho treuen ? Qui els educa així ? Tenim molta feina encara ...

Sembla mentida !

Manu ha dit...

és fascinant, el nivell de demagogia i hipocresia en el que arriben els éssers humans...

tenim un problema (q no va de trespercents) molt greu...


i encara com només has posat un indicador...