dijous, 27 de desembre del 2007

el Bicing arriba al barri


El Bicing ha arribat al barri, ens informa puntualment el gran invent de lescorts.cc. I trobo que és una bona notícia, el servei de bicicletes públiques de baix cost em sembla una gran iniciativa. La llàstima és que la ciutat en si no estigui preparada per a assumir-ho, sense el bicing als nostres carrers, l'ús del vehicle de dues rodes més popular era una mena de prova de risc en una ciutat amb una xarxa de carrils bici d'allò més pobra. No fa pas tant, l'Ajuntament aprovava una ordenança bastant restrictiva pel que fa a l'ús de les bicicletes, limitant-ne indirectament el seu ús, i sort en vam tenir que els Amics de la Bici van fer feina i pressió per a que es retiressin alguns punts dels més conflictius.
Davant d'aquest problema, enlloc de millorar la xarxa i les possibilitats pels ciclistes urbans barcelonins, l'Ajuntament instal·la milers de bicicletes per a que els ciutadans en gaudeixin en un entorn urbà hostil. Llàstima.

Altre cop construïm la casa per la teulada. Altre cop una bona iniciativa mal implantada (sota el meu parer). Com l'Àrea Verda. I com tantes altres.

3 comentaris:

Anna ha dit...

Realment això del Bicing és un cúmul de despropòsits, anar per Barcelona amb bici és, entre altres coses, jugar-te la vida a cada canonada, els taxistes tots et volen matar, als cotxes els molesta que vagis pel carrer, als vianants que vagis per la vorera, els carrils bici s'acaben sense avisar i sense alternativa, tampoc no la potspujar a metro a certes hores... és una cosa, la mar de còmode vaja, i depenent de quins barris visquis de Barcelona ni t'ho plantegis, d'anar amb la teva bici, perquè o és la muntanya o te la roben a la mínima que et descuides:P

Si és que tenim un ajuntament que no ens el mereixem. Ca macu que és viure a Barcelona.

Alba Danés ha dit...

El pitjor és que el bicing no t'obliga a anar amb el casc, recordo que obligatori per a TOTA la resta de bicicletes, diguem-ne "privades", i tambpoc amb algun element reflectant si és de nit... més i més contradiccions. Estic d'acord amb l'Anna, cada cop que baixo a la universitat, malgrat que vaig per carril bici poso la meva vida en perill,... ni els viannants saben que jo tinc dret a anar per allà on vaig, ni es cotxes que tinc preferència quan el semàfor està verd,... en fi, així potser arribem a ser cívics, oi?

e. ha dit...

depenent de quins barris visquis de Barcelona ni t'ho plantegis, d'anar amb la teva bici, perquè o és la muntanya o te la roben a la mínima que et descuides, em sento doblement al·ludida ;)

estic d'acord amb tot el que heu dit, i només vull esmentar que tal despesa pública "mal feta" (per allò que dèiem de tenir el servei de bicing però no els carrils...) té dos possibles raons: els dissenys urbans de l'Ajuntament de BCN són un trunyo, o bé està mal fet i ja va bé així. No sé què és pitjor, sincerament...