dimarts, 23 de febrer del 2010

Imagina't

Imagina't que la teva mare, metgessa de professió i amb fortes conviccions polítiques de caire esquerranós com el teu pare, és segrestada quan tu encara no has nascut. Imagina't que a la teva mare la detenen i que el teu pare té més sort i aconsegueix fugir i exiliar-se. Imagina't que a ta mare la porten a un dels centres de detenció clandestins més importants de tot l'entramat dictatorial argentí (Campo de Mayo) i que allà, cinc mesos després, arribes a aquest món. Imagina't que quan arribes a aquest món, un capità del mateix exèrcit que manté desapareguda a ta mare se t'endú amb ell i els seus. Lluny dels teus. Literalment robat i amb total impunitat.
Però imagina't també que 6 anys després de fugir, el teu pare torna de l'exili decidit a trobar-te, s'allista a una associació de recerca de desapareguts i comença a remoure cel i terra, contactant amb supervivents del centre de detenció. Imagina't que quan t'acostes a la trentena, arribes a la conclusió de que no ets qui t'han dit que eres, que no estàs segur de la teva identitat i que mai t'has sentit com a casa amb la teva família de sempre. Poses fil a l'agulla i te'n vas a una associació de desapareguts, no fos cas. Imagina't que unes setmanes després de les proves, just quan surten els resultats, el que tota ta vida ha dit que era el teu pare és detingut i acusat d'"apropiació il·legal d'un menor d'edat". I imagina't que, 32 anys després, coneixes i t'abraces al teu pare, a qui no havies vist mai.

I ara per acabar, imagina't que a dia 23 de Febrer de 2010, aquesta història és real.

11 comentaris:

Unknown ha dit...

...pell de gallina!

(n'esperem més com aquesta, ara que has reactivat el blog!;))

Anna ha dit...

Ufff... Estic d'acord amb la Sònia, fa posar la pell de gallina. Com sempre la realitat supera la ficció ;)

Paco ha dit...

El que va passar a l'Argentina fou molt fort. Igual que a l'Uruguai, Xile, l'Estat Espanyol, etc... Els criminals més gran de la història han dut, sempre, uniforme o trage i corbata.

Escoria, eixa és la paraula que em surt, quan hi pense.

Andrés ha dit...

Molt bon article Pablo! I tota al raó Paco!

Anònim ha dit...

Imagina't que
...uno de los magistrados de la Cámara de Casación –Gustavo Mitchel–, que suspendió los estudios genéticos sobre la identidad de Marcela y Felipe Noble, los hijos adoptados por Ernestina Herrera de Noble, directora de Clarín, es responsable de la entrega de niños apropiados por militares y policías.


http://www.jornada.unam.mx/2010/04/05/index.php?section=mundo&article=019n2mun

Look87 ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
joven ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
CLAUDIO DAMASCENO ha dit...

Olá veja os meus paineis em mosaico e deixe um comentário

www.casdamasceno.blogspot.com

joven ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.